Als directiesecretaresse ben je de rechterhand van de directeur. In deze functie moet je goed kunnen organiseren en ondersteuning geven. Je hebt de keuze uit verschillende thuisstudie opleidingen die sterk in prijs uiteenlopen.

MBO Allround Assistant Business Services

Als MBO Allround assistant business services regel je uiteenlopende zaken. Van telefoontjes, de agenda van de leidinggevende tot aan bedrijfsuitjes. De opleiding is inclusief 2 praktijkdagen. De verplichte stage duurt 640 uur en die tijd mag je flexibel invullen.
MBO Allround Assistant Business Services (NTI, stage lopen, wettelijk erkend, 24x€85)

MBO Office & Management Support Specialist (MBO-4)

NTI heeft een wettelijk erkende opleiding MBO Office & Management Support Specialist op MBO 4 niveau. Deze opleiding is de opvolger van de thuisstudie Managementassistent of Directiesecretaresse. Stage lopen duurt 640 uur en deze periode mag je flexibel invullen: halve dagen, hele dagen, meerdere dagen per week.
MBO Office & Management Support Specialist (NTI, 24x€80, wettelijk erkend, stage)

Schoevers
Schoevers heeft ook een wettelijk erkende opleiding van 18 maanden. Deze opleiding kan in deeltijd gevolgd worden. Omdat de opleiding van Schoevers klassikaal te volgen is zijn de kosten wel hoger dan bij een gewone thuisstudie. De totale kosten bij Schoevers liggen rond de 8200 euro. Wil je in termijnen betalen (hogere kosten) dan moet je dit opvragen met een contactformulier.

NTI
De wettelijk erkende opleiding Directiesecretaresse van NTI is van naam veranderd. De opleiding heet nu MBO Office & Management Support Specialist. De kosten van de wettelijk erkende NTI opleiding zijn 24 x 80 euro en het examengeld is 51 euro per maand. De thuisstudie van NTI duurt ongeveer 24 maanden. Stage lopen en 3 praktijkbijeenkomsten zijn inbegrepen.

Thuisstudie directiesecretaresse 1 jaar

Schoevers heeft de reputatie dat ze een erg goede opleiding (Directie)secretaresse hebben. Schoevers is onderdeel van het bedrijf NCOI dat ook eigenaar is van NTI. Voor de thuisstudie directiesecretaresse 1 jaar van Schoevers is geen bepaalde vooropleiding vereist. Een achtergrond op HAVO, VWO en MBO-niveau 4 is wel wenselijk. De opleiding kan overdag gevolgd worden op verschillende locaties. Je krijgt na afloop een officieel Schoevers-diploma. De kosten van de opleiding zijn ongeveer 7000 euro als je in 1x betaalt (feb 2023). In 4 of 12 termijnen betalen kan ook maar dan is het duurder.

Opleidingen en cursussen

– Secretaresse
– Medisch secretaresse
– Juridisch secretaresse
Meer informatie over deze thuiscursussen is te lezen op Secretaresse opleidingen