Een thuisstudie detailhandel kan gevolgd worden op MBO- en HBO niveau. De opleidingen zijn erg geschikt als je zelfstandig ondernemer wilt worden of manager wilt zijn van een winkel. Om te slagen in het bedrijfsleven moet je goed voorbereid zijn. De thuisstudie opleidingen laten je alle facetten zien van het ondernemen, management, detailhandel en small business.

MBO detailhandel & retail

Met de volledige thuisstudie MBO Ondernemer Retail (24 maanden) haal je een wettelijk erkend diploma op MBO-4 niveau. De volledige opleiding is inclusief een Beroepspraktijkvorming (stage) van 640 uur. Je hebt een vooropleiding nodig om in te schrijven. De thuisstudie is erg geschikt als je manager wilt worden in een winkel of voor je eigen wilt beginnen. De opleiding van NTI ligt op MBO-3 niveau en voor deze opleiding hoef je geen vooropleiding te hebben. De examens van de cursus Commercieel ondernemer worden afgenomen door de Associatie en de NIMA.
Bedrijfsleider (NHA, 12x€27)
Filiaalmanager (NHA, 12x€29)
Basiskennis Ondernemerschap (NTI, 4x€70, 6x€47, 8x€35)
Basiskennis ondernemerschap (Laudius, 1x€59 of 4x€17 of 4x€26, 4x€31)

HBO retailmanagement

De HBO-bachelor Small business en retailmanagement is een wettelijk erkende opleiding die dezelfde waarde heeft als in het dagonderwijs. De opleiding duurt 36 maanden inclusief stage lopen. Je huidige werk en de stage mogen worden gecombineerd mits het op elkaar aansluit. De Associate degree Retailmanagement is een HBO thuisstudie van 24 maanden op MBO-4/HBO niveau. Een Associate degree is net als een HBO bachelor een wettelijk erkende opleiding. Het HBO programma van NTI is onderdeel van een erkende HBO bachelor opleiding.
– HBO-programma Small Business Management
HBO-programma Small Business Management (NTI, 6x€205)

Horeca opleidingen

Als je een eigen café of restaurant wilt beginnen dan is de cursus Cafébedrijf een prima start. De cursus is erkend door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca die ook het wettelijk verplichte diploma Sociale hygiëne afneemt. Als je alcohol wilt schenken in je zaak dan is een SVH-verklaring Sociale Hygiëne noodzakelijk. Daarnaast moet je zaak voldoen aan inrichtingseisen zoals gescheiden wc’s en mechanische ventilatie. Ook zal je een verklaring van goed gedrag moeten overleggen aan de gemeente. Bedrijfshulpverlening (BHV) is verplicht voor alle werkgevers. Een eenmanszaak hoeft geen BHV te hebben maar wel als er klanten, bezoekers of vakantiehulpen over de vloer komen.

Basisvaardigheden Horeca (NHA, 4x€44)
Horeca-assistent (NTI, 3x€65)
HOV Horeca Ondernemer (NHA, 7x€31)
Sociale Hygiëne (NTI, 2x€69, 4x€34, 6x€23)
Bierbrevet (NHA, 4x€57)
Gedistilleerdbrevet (NHA, 4x€57)

Gerelateerde thuisstudie opleidingen

Cateringbedrijf beginnen
Voeding en gezondheid
MBO basisopleidingen zonder stage

Tags: MBO detailhandel thuisstudie, ondernemer worden, thuiscursus horeca, ondernemerschap, zelfstandig ondernemer mkb, eigen bedrijf, startende ondernemer


detailhandel cursus