Beste digitale opleiders

digitaal onderwijs

Beste digitale dienstverleners

Het zakenblad Management Team (MT) doet ieder jaar onderzoek naar de beste digitale dienstverleners in Nederland. Managers die externe partijen inhuren mogen meedoen aan het onderzoek dat in 14 categorieƫn is onderverdeeld. Een van de uitverkiezingen was beste digitale opleider in de categorie Opleiding en Training. Ruim 600 managers brachten in 2016 hun stem uit.

Dit zijn de betreffende categorieen met de respectievelijke winnaars:
– Security (McAfee 36%)
– Hardware en kantoortechnologie (HP44%, Apple 33%)
– Detachering en outsourcing (Capgemini 22%, IBM 22%)
– Digitale consultancy (IBM 26%)
– Beheer en onderhoud (KPN 32%, HP 26%, IBM 24%)
– Opleiding en training (Schouten & Nelissen 32%, LOI 15%, NTI 8%)
– Internetbureaus (WordPress 23%)
– Digitale marketing en e-commerce (Adobe 25%)
– FinanciĆ«le software (Exact 44%, SAP 37%, Afas 35%)
– CRM-software (Microsoft Dynamics CRM 26%)
– HR-software (Exact 31%)
– Storage (Microsoft 22%)
– Mobiel (KPN 61%, Vodafone 53%, T-Mobile 35%)
– Netwerk (KPN 46%)

De volledige uitslagen zijn te lezen op MT Digital. Duidelijk is dat KPN het in de telecom sector erg goed doet. Ook IBM, Microsoft en HP doen het goed.

Beste digitale opleiders

De beste digitale opleider was Schouten & Nelissen gevolgd door Microsoft en Nyenrode. De LOI stond op een zeer verdienstelijke gedeelde 5e plek voor grote ondernemingen als IBM, SAP en Capgemini. Schouten & Nelissen is een bekend opleidingsinstituut in Zaltbommel dat voornamelijk gericht is op het bedrijfsleven. Het bedrijf heeft een opleidingsinstituut voor coaches en een eigen Schouten University waar men masterclasses kan volgen of een master kan behalen. Er werken bij Schouten & Nelissen ongeveer 400 fulltime medewerkers. In januari 2017 werd bekend dat er 60 ft banen moesten verdwijnen. Ook de topman moest opstappen. Het opleidingsinstituut maakt ondanks de goede prestaties al enige tijd verlies. Een tak van het bedrijf werd twee jaar geleden verkocht aan de NCOI groep.

LOI in top 10

De LOI scoorde goed bij de managers wat betreft het opleiden en en trainen van medewerkers. De LOI zet fors in op klassikale opleidingen op mbo- en hbo niveau. Veel cursisten willen graag klassikaal studeren. Vooral mensen die al een baan hebben en waarbij de werkgever betaalt kiezen voor een klassikale opleiding. Voordelen zijn het persoonlijk contact met de docent en de interactieve lessen waarbij men de lesstof beter tot zich neemt dan bij volledig thuis studeren. Traditionele opleidingsinstituten die lokaal gevestigd zijn zullen zeker de concurrentie voelen van de erkende klassikale opleidingen die afstandsopleiders als de LOI aanbieden. Veel mbo- en hbo opleidingen van de LOI zijn wettelijk erkend door de overheid.
HBO opleidingen, MBO opleidingen, MBO basisopleidingen, ICT opleidingen, Kantoor opleidingen, cursus MS Office, HR opleidingen, Korte HBO cursussen, taalcursussen