tekenen

Thuisstudie tekenen & schilderen

Heb je voor tekenen talent nodig? Daar zullen de meningen verdeeld over zijn maar met leren zal je zeker beter gaan tekenen. Tijdens een thuiscursus tekenen en schilderen krijg je veel tips waar je op moet letten en de docent geeft uiteraard ook feedback. Een vooropleiding is niet vereist om deel te nemen.

De cursus Botanisch tekenen richt zich vooral op het schetsen van planten, bladeren, groenten, fruit en bloemen. Bij de cursus Creatief schrijven & Vrij tekenen is een materialenpakket inbegrepen. Tevens wordt er een praktijkdag georganiseerd met een bekende schrijver. Het goedkoopst is een e-cursus zonder begeleiding en boeken.
Tekenen voor beginners (Laudius, 5x€11 (e-cursus), 5x€16 (met docent), 5x€20 (e-cursus+docent+boek)
Tekenen en schilderen (NHA, 18x€21 of 1x€349)
Illustratief Tekenen (NHA, 5x€70 of of 1x€319)
Vrij tekenen (NHA, 14x€27 of 1x€349)
Cartoon- en striptekenen (NTI, 10x€40)

Aquarelleren en Acryl schilderen

Aquarelleren is een techniek waarbij je schildert met waterverf. Met leuke kleuroefeningen ontwikkel je je eigen aquareltechniek. Bij NHA is een gratis starterspakket inbegrepen evenals een cadeau bij inschrijving.
Aquarelleren (Laudius, 1x€99 of 5x€23(e-cursus), 5x€32 (met docent), 5x€40 (e-cursus+docent+boek)
Aquarelleren (NHA, 14x€20 of 1x€249)

Handletteren

Handletteren is een combinatie van schrijven en tekenen met de bedoeling de tekst zo mooi mogelijk weer te geven. Zowel NHA als NTI bieden een cursus handletteren aan.
Handletteren – creatief tekenen met letters (NHA, 5x€70 of of 1x€319)
Handlettering (NTI, 4x€65)

Kalligrafie

Kalligrafie is het schoonschrijven van letters terwijl Handletteren meer het tekenen van letteren is. Het goedkoopst is de digitale e-cursus van Laudius. Voor wat meer geld krijg je ook papieren boeken en de hulp van een docent. De thuisstudie van NHA is inclusief een starterspakket en een gratis cadeau (tablet). NTI biedt op het moment geen cursus Kalligrafie aan.
Kalligrafie (Laudius, 1x€79 of 4x€23 (e-cursus), 4x€34 (met docent), 4x€42 (docent + boek)
Kalligrafie (NHA, 16x€16 of of 1x€229)

Gerelateerde thuiscursussen

Kunstgeschiedenis en cultuur
Illustreren en tekenen & DTP

thuisstudie leren tekenen