CCV Taxichauffeur
De cursus Basisopleiding Taxichauffeur bereidt je voor op het theorie- en praktijkexamen van de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV) dat een divisie is van het CBR. Een CCV diploma is wettelijk verplicht als je taxichauffeur wilt worden. Degenen die al een chauffeurspas hadden voor 1 juli 2001 kregen ontheffing. De thuisstudie cursussen behandelen de onderwerpen die op het examen gevraagd kunnen worden.
CCV Taxichauffeur (NHA, 6x€44 of 1x€239)

Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)
De NHA heeft als enige thuisstudie opleider een cursus Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV). Deze cursus is een goede voorbereiding op het Chauffeursdiploma voor de bus of touringcar.
Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV) (NHA, 1x€219 of 10x€24)

Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)
Om een vrachtwagen te besturen moet je over een geldig rijbewijs C beschikken en een Chauffeursdiploma. Dit diploma wordt afgenomen door de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV). Om een opleiding CCV Chauffeursdiploma te volgen is geen specifieke vooropleiding nodig maar je moet wel een rijbewijs hebben. De NTI heeft ook een opleiding maar is hiermee gestopt.
Chauffeursopleiding CCV Goederenvervoer (NHA, 1x€239 of 9x€29)

Ondernemer Goederenvervoer
De thuisstudie is erg geschikt als je zelfstandig transportondernemer wilt worden. Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Het bezit van groot rijbewijs CCV-B is wel fijn om al op zak te hebben voordat je begint met de cursus.
Ondernemer Goederenvervoer (LOI, 12x€63)
Ondernemer CCV Goederenvervoer (NHA, 1x€549 of 12x€50)

Gerelateerde cursussen
Logistiek
Autotechniek
MBO opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Korte MBO opleidingen
Basisopleiding MBO ICT

CCV Chauffeursdiploma voor taxi en goederenvervoer