CCV Taxichauffeur
De cursus Basisopleiding taxichauffeur bereidt je voor op het theorie- en praktijkexamen van de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV) dat een divisie is van het CBR. Een CCV diploma is wettelijk verplicht als je taxichauffeur wilt worden. De thuisstudie cursussen behandelen de onderwerpen die op het examen gevraagd kunnen worden.
CCV Taxichauffeur (NHA, 6x€31)
CCV Chauffeursdiploma Taxi (NTI, 6x€33)

Chauffeursopleiding Goederenvervoer (CCV)
Om een vrachtwagen te besturen moet je over een geldig rijbewijs C beschikken en een Chauffeursdiploma. Dit diploma wordt afgenomen door de Contactcommissie Vakbekwaamheid (CCV). Om een opleiding CCV Chauffeursdiploma te volgen is geen specifieke vooropleiding nodig maar je moet wel een rijbewijs hebben. De NTI heeft een opleiding met en zonder examentraining. Een training is erg handig want dan heb je een idee hoe de examens zullen zijn en wat je fout deed tijdens het proefexamen.
Chauffeursopleiding CCV Goederenvervoer (NHA, 1x€179 of 9x€22)
Chauffeursopleiding CCV Goederenvervoer (NTI, 6x€40 of 9x€26)
Ondernemer CCV Goederenvervoer (NHA, 1x€499 of 12x€45)

Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV)
De NHA heeft als enige thuisstudie opleider een cursus Chauffeursopleiding Personenvervoer (CCV). Deze cursus is een goede voorbereiding op het Chauffeursdiploma voor de bus of touringcar.
Chauffeursopleiding CCV Personenvervoer (NHA, 1x€159 of 10x€17)

Ondernemer Goederenvervoer
De thuisstudie is erg geschikt als je zelfstandig transportondernemer wilt worden. Er is geen specifieke vooropleiding nodig. Het bezit van groot rijbewijs CCV-B is wel fijn om al op zak te hebben voordat je begint met de cursus.
Ondernemer Goederenvervoer (LOI, 12x€60)

Gerelateerde cursussen
Logistiek
Autotechniek
MBO opleidingen
MBO basisopleiding zonder stage
Korte MBO opleidingen
Basisopleiding MBO ICT

CCV Chauffeursdiploma voor taxi en goederenvervoer