Wil jij werken in de vastgoedwereld? Een thuisstudie makelaar taxateur helpt je hiermee op weg. De examens worden afgenomen door examenbureau SVMNIVO dat de autoriteit is in de vastgoedbranche. SVMNIVO toetst de vakbekwaamheid van makelaars. Met het diploma op zak kun je je eigen inschrijven bij de Stichting VastgoedCert. Dit register telt zo’n 6500 gecertificeerde makelaars. Het lidmaatschap van een branchevereniging zoals NVM vereist dat de makelaar gecertificeerd is. Gecertificeerde woningmakelaars mogen de titel RM (Register-Makelaar) gebruiken. Er zijn 4 profielen waarin men zich kan specialiseren: Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed en Marktanalyse/Modelmatige Waardebepaling.

Opleiding Makelaar taxateur onroerende zaken

Met deze opleidingen kun je opgaan voor het officiële SVM NIVO-diploma. De meest complete cursus is Makelaar Taxateur o.z + Verkoopstylist van Laudius. NHA heeft een voordelige assistent makelaar thuisstudie.
Assistent makelaar Wonen (NHA, 9x€56)
Assistent makelaar Wonen (NTI, 6x€102, 9x€68, 12x€51)
Assistent makelaar Wonen (LOI, 9x€75/€162)
Makelaar Taxateur o.z (Laudius, 21x€38, 21x€40)
Makelaar Taxateur o.z. (Wonen) + Verkoopstylist (Laudius, 31x€40, 32x€40)
Makelaar-taxateur o.z (NHA, 24x€32/€35)
Makelaar-taxateur o.z (NTI, 18x€52, 24x€39)
Makelaar-taxateur o.z (LOI, 32x€33)
Bedrijfsmatig vastgoed (LOI, 7x€71)

Losse modules
Laudius heeft de cursus privaatrecht en publiek recht. De examens van de losse modules worden afgenomen door SVMNIVO zodat je een officieel diploma behaalt.
Privaatrecht (Laudius, 5x€32-5x€38)
Publiekrecht (Laudius, 5x€32-5x€38)
Vastgoedeconomie (Laudius, €99-€229, met docent)
Financiën, Fiscaliteiten en Taxaties (Laudius, 5x€32-5x€38)
Bouwkunde (Laudius, 12x€38)
Verkoopstylist – woningen verkoopklaar maken (Laudius, 15x€36, 15x€38)

Examenkosten Makelaar opleiding

Examen doen is bij een thuisstudie niet verplicht maar een officiële diploma van SVM NIVO is wel noodzakelijk als je als (assistent) makelaar wilt gaan werken. Het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige uit 5 modules. Voor iedere module ontvangt men een certificaat. De examenkosten voor 1 module zijn ongeveer €180. Het vakbekwaamheidsexamen voor de specialisatie kost €865. U kunt zich daarna inschrijven in het K-RMT register als kandidaat makelaar. Makelaars die actief willen zijn bij branchevereniging NVM moeten ingeschreven staan in het vastgoedregister. Hiervoor dient men een praktijktoets af te leggen. De kosten van deze praktijktoetsen zijn vanaf €1250. De examenkosten voor de cursus assistent makelaar zijn €595.

HBO Vastgoed en Makelaardij

De bacheloropleiding HBO Vastgoed en Makelaardij is wettelijk erkend door de overheid en geaccrediteerd door de NVAO. Men ontvangt na afloop een officieel Getuigschrift dat dezelfde waarde heeft als in het dagonderwijs. De maandelijkse examenkosten bedragen 36x€85.
HBO-bachelor Vastgoed en makelaardij (NTI, 36x€160)

Tags: cursus, assistent makelaar thuisstudie, HBO opleiding makelaardij, taxateur, vastgoed

thuisstudie makelaar taxateur