Stage lopen in buitenland

Wil jij ook stage lopen in buitenland? Als je googelt dan kom je diverse sites tegen die je tegen betaling willen helpen om een plaatsje te zoeken. Er zijn echter ook een paar gratis mogelijkheden die ik graag met je wil delen.

Stage lopen op ambassade

De Nederlandse ambassades zoeken elk jaar studenten die stage willen lopen. In de regel is het voor 4-6 maanden en wordt er om een master student gevraagd. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Uit persoonlijke ervaring ken ik iemand die bezig was met haar HBO bachelor Communicatie en 6 maanden stage mocht lopen op een ambassade in Azie. Op deze ambassade waren meerdere stagiaires actief die allen bezig waren met een universitaire studie. Met een HBO-opleiding heb je weliswaar minder kans op een stageplek maar ze zijn wel degelijk aanwezig.

Stageplaats zoeken

Op de ambassade van Italie is ieder jaar plek voor 2 x 3 stagiaires. Een universitaire studie is niet verplicht. Men mag ook solliciteren als men studeert aan een hogere onderwijs instelling. Kijk hier voor de stageplaatsen op de ambassade in Rome. In Slovenie zoeken ze master studenten. Je aanmelden kan hier. In Frankrijk wordt naast een universitaire studie ook een goede kennis van de Franse taal gevraagd. Een overzicht met alle stages en traineeships staat hier.Thuisstudie opleidingen

HBO opleidingen
Korte HBO-programma
MBO opleidingen