Op zoek naar opleidingen Rotterdam? In onderstaand overzicht staan de universiteiten, hogescholen, MBO beroepsonderwijs en een aantal opleidingsinstituten. De scholen bieden vaak ook trainingen, cursussen, deeltijd- en bedrijfsopleidingen aan.

University of Amsterdam (UVA)
De UVA is de grootste universiteit van Nederland met meer dan 31.000 studenten. Er zijn 57 academische bacheloropleidingen en 66 masteropleidingen. Tevens zijn er 27 Executive & MBA opleidingen die merendeels kortdurend zijn of in deeltijd gevolgd kunnen worden. Het merendeel van de bachelors zijn voltijdopleidingen. Deeltijdopleidingen zijn Arabische taal en cultuur, Duitslandstudies, Engelse Taal, Franse Taal, Grieks en Latijnse Taal, Hebreeuwse Taal, Italie Studies, Scandinaviƫ studies, Spaanse Taal, Nederlandse Taal, Linguistics, Geschiedenis, Muziekwetenschap, Religiewetenschap en Wijsbegeerte.
Adres: het algemeen adres is Spui 21, 1012 WX Amsterdam
Thuisstudie HBO bacheloropleidingen en masterclasses
Korte HBO cursussen (2-22 maanden)
Thuisstudie Associate Degrees (24 maanden, stage)

—————————-
Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Aan de VU kun je kiezen uit bijna 50 bacheloropleidingen en 120 master programma’s. Wie door wil leren na zijn master kan opgaan voor een Postgraduate opleiding. Verder heeft de VU een breed aanbod van Leergangen, trainingen en cursussen. Zeven bachelors zijn in deeltijd. De meeste deeltijdopleidingen gaan over religie.
Adres: VU Hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, Amsterdam
—————————-
Hogeschool van Amsterdam (HVA)
De Hogeschool van Amsterdam heeft meer dan 125 opleidingen en programma’s waaronder 16 masters en 3 Associate Degrees. Betrekkelijk veel bachelors kunnen als deeltijdopleiding gevolgd worden. De startdatum van school is in de laatste week van augustus. Enkele deeltijdopleidingen kunnen ook in februari gestart worden (HRM, MER, Bedrijfskunde).
Adres: Amsterdam AmstelCampus
—————————-
Hogeschool Tio
Hogeschool Tio is een particuliere onderwijsinstelling die mbo- en hbo opleidingen biedt gericht op het toerisme.
De mbo opleidingen zijn: Commercieel Business Management, Hotelmanagement, Stewardess, Receptioniste en Hostess. Hbo opleidingen zijn: E-commerce Marketing Sales, Hotel- en Eventmanagement, Internationaal Toeristisch Management en International Business Management.
Adres: Tempelhofstraat 5, 1043 EA Amsterdam
—————————–
ROC van Amsterdam (ROCVA)
De website van ROC van Amsterdam lijkt maar liefst 300 MBO opleidingen aan te bieden. Dit blijkt echter van heel Nederland te zijn. Als de resultaten gefilterd worden op Amsterdam blijven er zo’n 170 MBO opleidingen over. Verder biedt het ROCVA volwassenenonderwijs: VAVO, inburgeringslessen en taalonderwijs.
Informatiecentrum: Europaboulevard 13, 1079 PC Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (MA)
Het Mediacollege heeft 15 MBO opleidingen op het gebied van AV, games, mediaproductie, podium- en evenemententechniek en vormgeven. Je kan er o.a worden opgeleid tot filmacteur, audiovisueel, mediavormgever, geluidstechnicus, game developer, game artist en allround DTP-er. Ben je nog geen 30 jaar dan krijg je studiefinanciering bij een voltijds BOL opleiding. Bij sommige opleidingen worden wel aanvullende eisen gesteld. Degenen die filmacteur willen worden moeten eerst auditie doen of ze wel talent hebben. Aanvang van het schooljaar is eind augustus. Heb je een baan of wil je niet iedere dag naar school? Kijk dan eens op Thuisstudie.net voor een leuke en voordelige opleiding.
Thuisstudie Netwerk- en mediabeheerder
Grafisch ontwerper en DTP
MBO basisopleidingen zonder stage
—————————
I Am College
Vakschool voor studenten die ondernemer willen worden. De voltijdopleiding duurt 4 jaar en is de eerste twee jaar opgebouwd rond 14 thema’s.
Adres: Aambeeldstraat 10, 1021 KB Amsterdam
Thuisstudie eigen bedrijf beginnen
—————————
Amsterdam School of Real Estate
Opleidingen over vastgoed en Executive Education
Adres: Jollemanhof 5, 1019 GW Amsterdam
—————————
Academie Artemis
HBO deeltijdopleidingen: Foodstyling, Interieurstyling, Mediastyling en Modestyling.
—————————
Computercursussen
Logistieke opleidingen vergelijken
HR opleidingen vergelijken