De meeste mensen zijn het er over eens dat bij- en omscholing belangrijk zijn. In de ICT gaan de technische ontwikkelingen zo hard dat bijscholing een must is om je kennis op peil te houden. Thuisstudie.net biedt sinds kort honderden ICT trainingen aan die speciaal bedoeld zijn voor professionals in de ICT. De trainingen worden in het Engels gegeven en zijn alleen online te bekijken. De meer gespecialiseerde trainingen zijn bedoeld voor mensen die al werkzaam zijn in de ICT en voldoende kennis hebben opgebouwd. Ben je starter en wil je graag meer weten over een training in de ICT? Op deze pagina staan de mogelijkheden helder beschreven.

Omscholen naar de ICT

Op de website van ICTtrainingen wordt regelmatig gevraagd hoe je het beste om kunt scholen naar de ICT. Het is natuurlijk belangrijk dat je eerst bepaald welke richting je op wilt. Wordt het systeembeheer of softwareontwikkeling? Als je de tijd hebt en het budget dan wordt een volledige MBO opleiding ICT aanbevolen (18-24 maanden, stage lopen). Wil je sneller aan de slag dan kan het volgen van specifieke trainingen beter zijn. Let wel op dat de ICT trainingen bedoeld zijn voor diegenen die al een redelijke ervaring hebben in hun vakgebied. Zonder ervaring zal het niet eenvoudig zijn om een training goed te begrijpen. Vergelijk ook de kosten. Om je om te scholen heb je verschillende trainingen nodig. Wat zijn de kosten van een training in vergelijking met een thuisstudie opleiding van de LOI, NTI of NHA?
Basisopleiding ICT (LOI en NHA)
Kort MBO ICT (LOI)
Korte HBO programma’s met subsidie
ICT opleiding thuisstudie (LOI, NTI, NHA)

Omscholen naar programmeur (training)

Er zijn enkele trainingen waar je basiskennis kunt leren over programmeren. Welke programmeertaal je daarna het best kunt leren hangt af wat je er mee wilt gaan doen. Welke richting wil je op? Als je graag websites ontwikkelt dan heb je kennis nodig van HTML, CSS, en Javascript. Ligt je interesse bij het ontwikkelen van 2D of 3D games dan is het goed dat je leert over JavaScript, C#, C++. Wil je Windows desktop applicaties ontwikkelen dan moet je kennis hebben van C#. Beginnende programmeurs wordt aanbevolen om te starten met de relatief eenvoudige programmeertalen Python, PHP en SQL.
Getting started with Hello World (geen voorkennis nodig, €120)
Software Programming Fundamentals (geen voorkennis nodig, €240)
Object Oriented Programming (€301)
Python trainingen (€120-€483)
PHP basiskennis Windows (€120)
PHP Basiskennis Linux (€120)
Introduction to SQL (geen voorkennis nodig, €240)
Omscholen naar programmeur (ICTtraining)

Omscholen naar systeembeheerder (training)

Als je omgeschoold wilt worden naar systeembeheerder dan heb je een goede basis met onderstaande onderdelen. De (richt)prijzen zijn inclusief btw en examens. Een goed alternatief voor de trainingen is de thuisstudie opleiding ICT- Netwerkbeheerder die wettelijk erkend is (LOI, 24x€109, stage)
CompTIA A+ compleet (€640)
CompTIA Network+ (€640)
CompTIA Server+ (€807)
Installation, Storage, and compute with Windows Server 2016 (€734)
Networking with Windows Server 2016 (€734)
Identity with Windows Server 2016 (€734)

Beroepen trainingen

Business analist
Helpdeskmedewerker
Marketeer
Netwerkbeheerder
Security specialist
Softwaredevelopment
Softwareontwikkelaar
Systeembeheerder
Tester
Webdesigner
Webontwikkelaar

Lean Six Sigma trainingen

– Six Sigma Yellow Belt (online cursus van 27 uur, €446)
– Six Sigma Green Belt (online cursus van 50 uur, €713)
– Six Sigma Black Belt (online cursus van 107 uur, €785)
Meer informatie op: Management trainingen & kwaliteitsmanagement