Een thuiscursus is soms een grote kostenpost maar kan ook een investering zijn die je terugverdient. Een volledige HBO opleiding kost duizenden euro’s. Heb je eenmaal een baan dan zal je met het nieuwe salaris de kosten van de cursus snel terugverdienen. Maar ook een eenvoudige hobbycursus kan lonend zijn en geld opleveren.

Thuiskapper

De thuisstudie thuiskapper leert je kniptechnieken hoe je iemands haar moet knippen. Je zult niet gelijk een volleerd kapster zijn maar oefening baart kunst. Zeker als je een gezin hebt met jonge kinderen dan valt hier winst te behalen. Een knipbeurt van een kind kost al snel €18 of meer. De goedkoopste cursus is een e-cursus die iets meer dan 100 euro kost. Een uitgebreide cursus is de Freelande Thuiskapper van de LOI. Ook NTI en NHA hebben cursussen thuiskapper.

Webwinkel starten

Wil je graag thuiswerken bijvoorbeeld omdat je een gezin hebt? Dan kan een webwinkel starten een prima keus zijn. Nederlanders bestellen steeds meer online, zeker tijdens de coronacrises. De thuisstudie leert je hoe je een webwinkel opzet. Het begint natuurlijk met de niche waar jij graag actief in bent. Het fijnst is een niche die jij goed kent en leuk vindt. Je kunt er voor kiezen om spullen vanuit je eigen huis te verzenden (is het snelst) maar veel webwinkels werken met een dropshipper. Dit is een leverancier die de bestelling in jouw webwinkel voor zijn rekening neemt en heel het logistieke proces uitvoert. Jij hoeft dan alleen bezig te zijn met de administratie en promotie van je webshop.

Thuisstudie volgen

Nagelstudio beginnen
Sieraden webshop beginnen
Cateringbedrijf beginnen
Taartenwinkel beginnen
Inkomstenbelasting verzorgen
Fotograaf worden
Life coach & Counseling
Taalcursussen