NHA heeft als enige grote thuisstudie aanbieder (LOI, NTI, Laudius, NHA) nog een thuisstudie Stewardess. Het betreft een basisopleiding waarin je alles leert wat van een stewardess wordt verwacht. Op dit moment (2020) heerst het coronavirus en staan veel vliegtuigen aan de grond. Waarschijnlijk zal er dit jaar weinig toerisme naar het buitenland zijn maar wanneer er een vaccin gereed is zal het vliegverkeer ongetwijfeld sterk toenemen.
Thuisstudie Stewardess (NHA, 9x€61 of 1 x €499)

MBO Stewardess
NTI had als enige afstandsopleider een wettelijk erkende opleiding MBO Stewardess. De duur is 24/36 maanden. Kies je voor de opleiding van 24 maanden dan moet je aan kunnen tonen dat je Engels van B2 niveau is en je Duits moet minimaal A2 niveau zijn. Bij de opleiding van 36 maanden zijn deze taaleisen niet nodig. Verder zijn er aanvullende voorwaarden waaraan je moet voldoen zoals lengte, onbesproken gedrag en Nederlandse nationaliteit. Ook dien je een zwemdiploma te bezitten. Kijk op onderstaande pagina voor meer details.
Update: de thuisstudie Stewardess van het NTI is gestopt

Stewardess (LOI)
De LOI had een praktijkgerichte cursus stewardess waarvoor geen specifieke vooropleiding nodig is. Als je deze cursus voltooit dan ben je prima voorbereidt voor een sollicitatie naar een baan als stewardess. Hoewel de LOI geen vooropleiding vraagt gaat ze er wel vanuit dat je een mbo 3/4 of havo diploma bezit. Luchtvaartmaatschappijen stellen wel eisen aan hun kandidaten en een afgemaakte schoolopleiding op havo niveau is vereist. Ook dien je de juiste lengte te hebben (niet te klein, niet te groot) en een verzorgd uiterlijk. In de cursus van de LOI leer je over luchtvaartdienstverlening en om zakelijk Engels te spreken. Ook is er een module sollicitatietraining.
Update: de opleiding Stewardess van het LOI is gestopt

Thuisstudie cursussen
Receptioniste Telefoniste
Secretaresse opleiding
Schoonheidsspecialiste / eigen visagie salon
MBO opleidingen
MBO Basisopleiding zonder stage
Taalcursus volgen

thuisstudie volgen