Thuisstudie Koreaans

De Koreaanse taal wordt gesproken in Noord- en Zuid-Korea en door een aantal minderheden in China, Rusland en Japan. Ongeveer 78 miljoen mensen spreken Koreaans. Noord-Korea heeft 25 miljoen inwoners en in Zuid-Korea wonen ruim 51 miljoen mensen. Het Koreaans telt 9 dialecten waarbij de klemtoon op de woorden het grootste verschil is. De mensen kunnen elkaar onderling wel begrijpen. Een thuisstudie Koreaans voor beginners bevat luister- en spreekvaardigheidsoefeningen waardoor u zich enigszins verstaanbaar kunt maken op vakantie of op zakenreis.

Koreaans voor beginners (Laudius, 1x€119 of 4x€34,of 5x€34)
Koreaans voor beginners (NHA, 6x€29, 1x€159)
Koreaans voor beginners (LOI, 10x€29)

Korea geschiedenis

In de Tweede Wereldoorlog was Korea bezet door Japan. Na de oorlog ontstond er een situatie net als West- en Oost-Duitsland. Noord-Korea viel op 25 juni 1950 Zuid-Korea binnen waarna de Verenigde Naties o.l.v Amerika het land te hulp schoot. Toen de Noord-Koreanen daarop het onderspit dreigde te delven schoot China te hulp met een groot leger. Nederland leverde ruim 4700 militairen als bijdrage aan het VN contingent. Hiervan sneuvelden 122 Nederlandse militairen. In 1953 werd er een wapenstilstand gesloten tussen beide Korea’s. Schattingen zijn dat 2.5 miljoen mensen het leven verloren hebben tijdens de Koreaanse oorlog.

Adoptie

Tussen 1970 en 1988 werden 4099 Koreaanse kinderen geadopteerd door Nederlandse gezinnen. Na de Koreaanse oorlog bleef een grote Amerikaanse troepenmacht in Zuid-Korea. Vrouwen die zwanger raakten van een buitenlandse soldaat hadden het niet gemakkelijk. Er ontstond in Nederland een adoptiegolf na een uitzending over dit onderwerp bij Mies Bouwman. Meer dan 1000 mensen reageerden na de uitzending dat ze ook een Koreaans kind wilden adopteren. Na de Olympische Spelen in Korea ontstond er een nieuw bewustzijn in het land over het adopteren van Koreaanse kinderen en werden er veel minder kinderen aangeboden voor adoptie. Ook was de welvaart sterk gestegen in de periode 1970 -1988 en was er minder noodzaak voor jonge moeders om kinderen ter adoptie af te staan.

Taalcursus volgen

cursus Engels voor beginners, cursus Engels voor gevorderden, zakelijk Engels, Taalcursus Spaans voor gevorderden, Taalcursus Spaans voor beginners, cursus Italiaans voor beginners, cursus Frans, cursus Nederlandse taal, cursus Duits, cursus Turks, cursus Hebreeuws, Arabische taalcursus, cursus Grieks en Latijn

Tags: thuisstudie, taalcursus, cursus Koreaans, voor beginners