Thuisstudie communicatie

Communicatie is een van de populairste HBO opleidingen. Een ding kun je duidelijk concluderen: er zijn meer vrouwelijke studenten die communicatie studeren dan manlijke studenten. De Hogeschool van Amsterdam heeft de grootste afdeling communicatie en de hogeschool in Zeeland de kleinste afdeling. Om onderstaande cursussen communicatie te volgen is geen specifieke vooropleiding vereist. Het niveau van de thuiscursussen is HAVO-/MBO.
Communicatie Manager (NHA, 12x€24)
Communicatie Manager (Laudius, 9x€34-9x€38)
Business Coach (Laudius, 15x€36-15x€38)
MBO basisopleiding Medewerker marketing en communicatie (LOI, 6x€74)
Communicatie medewerker (NTI, 5x€75)
Effectief communiceren (cursus op HBO niveau, 3x€90)
Effectief coachen en communiceren met NLP (LOI, 5x€169)

NIMA Communicatie

Een diploma van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) wordt door het Nederlandse bedrijfsleven erkend als een bewijs van vakbekwaamheid. De thuisstudie van het NTI en LOI leiden je op om examen te doen voor het NIMA communicatie diploma. De opleidingen kunnen vaak ook klassikaal gedaan worden.
NIMA A Communicatie (NTI, 12x€33, 18x€22)

MBO Opleiding Communicatie + stage

De LOI heeft ook een volledige opleiding MBO Medewerker marketing en communicatie die inclusief stage lopen is. Het diploma van de volledige opleiding is wettelijk erkend door de overheid en heeft dezelfde waarde als op een dagschool. Laudius en NHA hebben geen thuisstudie NIMA Communicatie meer maar wel de opleiding Communicatie Manager.
MBO Medewerker marketing en communicatie (LOI, v.a 24x€64, wettelijk erkende opleiding, stage)

HBO Opleiding Communicatie

Bij een verkorte opleiding HBO ontvang je een certificaat als je de cursus goed afsluit. Mocht je later besluiten om in te schrijven voor een volledige HBO bachelor dan krijg je vrijstelling voor die modules waarvan je al een certificaat hebt behaald. Een Associate Degree is goed voor 120 studiepunten en kan ook ingeruild worden bij gelijknamige modules.
Kort HBO Professionele communicatie (LOI, 2x€329)
Kort HBO Marketingcommunicatie met multimedia (LOI, 2x€279)
Kort HBO Mediacommunicatie (LOI, 3x€279)
Kort HBO Communication and multimedia design (LOI, 12x€225)
Associate degree Media design (LOI, 24x€189, wettelijk erkend, stage)
HBO-bachelor Communication and multimedia design HBO Communication and multimedia design (LOI, 48x€179, wettelijk erkend, stage)

Arbeidsmarkt communicatie groeit sterk

Als communicatie medewerker ben je breed inzetbaar en de economie draait volop. Er is een grote vraag naar geschoold en hoger opgeleid personeel. In een recent rapport van het CBS doet de bedrijfstak Informatie en Communicatie het redelijk goed. In het laatste kwartaal van 2016 kwamen er 7 duizend communicatie banen bij. Dit was een groei van 6.6%. In de sector was de hoogste vacaturegraad (45 per 1000 werkenden). Ook in een reportage van Werk.nl doet Informatie en communicatie het niet slecht. Het overheidsorgaan verwacht een groei van de arbeidsmarkt met 0.4%. De bouw groeit 0.7% en de zorg haalt de hoogste score met 1.2% groei. Veel sectoren verliezen terrein zoals landbouw en visserij (-2.0%).

Thuisstudie opleidingen

Online marketing
HR opleidingen
Logistiek en facility management
Korte HBO opleidingen (2-22 maanden)
Taalcursus volgen

Tags: communicatie, opleiding, HBO, korte cursus

opleiding communicatie