Spirituele cursus

Ben jij ook op zoek naar innerlijke rust, geestelijke ontwikkeling en een bewuster leven? Dan kan een spirituele cursus misschien iets voor jouw zijn. Trefwoorden zijn intuïtieve & spirituele ontwikkeling en trance healing.

Astrologie
Astrologie (Laudius, €99-€229)
Astrologie (NHA, 15x€18)

Therapeut opleidingen & workshops

Het opleidingsinstituten bij uitstek voor een alternatieve cursus is Sonnevelt. Je vindt hier thuiscursussen die je niet bij de traditionele opleiders vindt. Thuisstudie.net heeft een overzichtelijk lijstje gemaakt van hun alternatieve cursussen. Aanraders zijn de klassikale cursussen. Uiteindelijk steek je er het meest van op als je in de praktijk oefent. Een nadeel is wel dat de locatie van de klassikale studies niet altijd dichtbij je woonplaats is.

Erkend door SNRO
Sonnevelt is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO) en CPION. Tevens heeft het een keurmerk van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Bij Sonnevelt kunnen klanten naar de Geschillencommissie Consumentenzaken stappen als ze ontevreden zijn over hun cursus. Dit geeft het hoge kwaliteitsniveau aan hoe deze alternatieve opleider werkt. Wil je straks als zelfstandig therapeut aan de slag dan is Sonnevelt een prima keus. Zorgverzekeraars eisen vaak van alternatieve therapeuten dat hun opleiding is geaccrediteerd door CPION of de SNRO.

Sonnevelt opleidingen
Trainer Hormoonfactor (10 lesdagen, €1896)
Mindful Analyst (10 lesdagen, 3 x €665)
Natuurvoedingsadviseur (15 lesdagen, 3 x €674)
Stervensbegeleider (10 lesdagen, 3 x €775)
Energetisch Therapeut (2 jaar, 33 lesdagen, 3x€638 + 3x€724)

Workshops van Sonnevelt
De 6 aanrakingen (1 lesdag, €199 lunch inbegrepen)
Workshop overgang en voeding (1 lesdag, €199 lunch inbegrepen)
Ademhaling & Vitaliteit (2 lesdagen, €375 lunch inbegrepen)
Psyche en gewicht (2 lesdagen, €375 lunch inbegrepen)
Runningtherapie (3 lesdagen, €595 lunch inbegrepen)
Detox Specialist (4 lesdagen, €795 lunch inbegrepen)
Alle workshops

Massage cursus
Vitaliteitsmasseur (17 lesdagen, 3 x €765)
Energetisch Masseur (17 lesdagen, 3 x €765 )
Voetreflexmasseur basis (17 lesdagen, 3 x €765)
Energetisch voetreflexmasseur (17 lesdagen, 3 x €765)
Voetreflextherapeut (17 lesdagen, 3 x €765)

Masterclass
Ontdek je passie (1 lesdag, 1x€30)
Je hart als kompas (1 lesdag, 1x€167)

Mindfulness
Zoek je wel innerlijke rust? Dan kan een thuisstudie mindfulness een goed alternatief zijn. Er zijn verschillende leuke cursussen over mindfulness waarin je stapsgewijs kennis maakt met het gedachtengoed erachter. De thuiscursus van de LOI bijvoorbeeld bestaat uit 6 modules waarbij het leerboek Meditatief ontspannen van Jon Kabat-Zinn centraal staat. In het eerste thema maak je kennis met de geschiedenis van mindfulness. Daarna leer je over de verschillende vormen van spiritualiteit en het omgaan met negatieve gedachten en stress. De cursus mindfulness toont je aan hoe je de kennis toepast in het dagelijkse leven.
Mindfulness (LOI, 6 x €64)
Mindfulness (NTI, 6 x €44)
Mindfulness (Laudius, €99- €179)
Mindfulness (NHA 6 x €39)

Spiritueel
Parapsychologie doet onderzoek naar verschijnselen die niet verklaard kunnen worden door natuurwetten.
Parapsychologie (NHA 10 x €27)

Religie en wereldbeschouwing
Basiskennis religie (Laudius, €169- €299)
Theologie (Laudius, €319- €449)
Wereldgodsdiensten (NTI, 6 x €44)
Wereldgodsdiensten (LOI, 6 x €52)

Gerelateerde cursussen
Filosofie (LOI, 6 x €40)
Cultuurgeschiedenis (LOI, 12 x €32)
Archeologie (LOI, 10 x €48)

Spirituele cursus
Op het internet staan veel opleidingsinstituten die een spirituele cursus aanbieden. In de opleiding Intuïtieve & Spirituele Ontwikkeling van De Spirituele Academie leer je hoe je de 12 zintuigen kunt gebruiken, de eigen aura reinigt en hoe je geestelijke entiteiten leert herkennen om ze zo naar het Licht te brengen. Spreekt je dit aan dan ben je bij de academie aan het juiste adres. In de opleiding Trance Mediumschap leer je de Spirit kennen en wordt je bewust van alle energieën en je hogere Zelf. Na afloop van de cursus kan men een certificaat krijgen. Het is ook mogelijk om je aan te sluiten bij de beroepsvereniging Spirituele Nationale Unie (SNU).

Erkende opleidingen?
De spirituele hbo opleiding van de School of Life leidt op tot levenstherapeut. Accreditaties komen van SNRO, FAGT en SKB. De opleidingen van de Academie zijn gecertificeerd door de KTNO en de CRKBO. Het is wel goed om te weten dat wettelijk erkende hbo-en universitaire opleidingen in het CROHO register staan. Dit register is erkend door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Alleen wettelijk erkende opleidingen hebben recht op studiefinanciering en mogen een graad vermelden zoals ing, ir of master. Wel kunnen de spirituele opleidingen in aanmerking komen voor een fiscale aftrek van de studiekosten als ze met je (toekomstig) beroep te maken hebben.

Tags: spirituele cursus, mindfulness, wereldgodsdiensten, religie en filosofie