Online marketing

Online marketeers zijn tegenwoordig veelgevraagd. De thuiscursus Online Marketing zijn geschikt voor iedere marketeer die zich verder wil ontwikkelen op het internet. Je ontvangt doelgericht lesmateriaal over email marketing, RSS, viral, affiliate, banner- en video advertising, mobile-, opportunity- en vertical marketing, onderzoek en analyse. Een bepaalde vooropleiding is niet noodzakelijk maar om de lesstof goed te begrijpen is een opleiding op havo/mbo-niveau wel gewenst.

NIMA Marketing

De autoriteit in Nederland op het gebied van marketing, communicatie en sales is organisatie NIMA (onderdeel van de Associatie). Een diploma van de NIMA wordt erkend door het gehele bedrijfsleven. Als je een opleiding in de marketing wilt volgen dan zou dit je eerste keus moeten zijn. Het is belangrijk dat je de lesstof goed kent want de NIMA hanteert marktconforme examenprijzen. Examen doen voor diploma NIMA A1 kost bijvoorbeeld rond de €247 euro en de examenkosten voor NIMA B1 liggen rond de €380. Deze examenkosten zijn bij geen thuisstudie inbegrepen. Een examen is niet verplicht. Je kunt ook na afloop van de cursus een studiecertificaat opvragen bij de thuisstudie opleider voor pakweg €25.

NIMA Marketing & Communicatie
NIMA Marketing-A (Laudius, €169-€299)
NIMA Marketing-A (NHA, 12x€23/€27)
NIMA Marketing A (LOI, 10x€37)
NIMA Marketing-B (NHA, 6x€55/73)
NIMA Communicatie (NHA, 12x€22/€27)
NIMA Sales-A (NHA, 6x€69/€79)

Thuiscursus online marketing

De uitgebreide cursussen online marketing zijn vooral bedoeld als je weinig tot geen kennis hebt over dit onderwerp. Men leert o.a hoe een online marketingplan opgesteld wordt, vital marketing, zoekmachinemarketing, affiliate marketing en de marketingmodellen. Na afloop kan men een instituutsdiploma behalen of een certificaat opvragen.
Online marketing (NHA, 9 x €30/€37)
Online marketing (NTI, 9x€43)
Mbo basisopleiding Medewerker marketing en communicatie (LOI, 6x€65)
Online marketing (LOI, 9x€54)

Thuiscursussen Zoekmachinemarketing

Zoekmachine Marketing (NHA, 9x€39)
Google AdWords (NTI, 4x€115)

HBO cursussen marketing

De hbo cursussen zijn erg geschikt om je cv te versterken en/of je kennis te verdiepen. Het Kort HBO-programma SEO- en SEA-expert van NTI duurt 6 maanden en leert je alles over het vak online marketeer. Na afloop kun je een erkend hbo certificaat behalen (€200 examenkosten).Bij de cursus Strategisch marketing management kan men examen doen voor NIMA B1/2. De examenkosten hiervoor bedragen in totaal zo’n €925. De andere hbo cursussen kunnen worden afgerond met een praktijkopdracht of een instituutsexamen (€49-€110).
Hbo Marketingcommunicatie met multimedia (LOI, 2x€279)
HBO Online marketing (LOI, 3x€279)
Hbo Strategisch marketing management (LOI, 3x€279)
Hbo Marketing accountability (LOI, 3x€279)
Kort HBO-programma SEO- en SEA-expert (NTI, 6x€145, hbo certificaat)


thuisstudie opleidingen