De baan receptioniste & telefoniste spreekt veel vrouwen aan en is een veelgevraagde opleiding op mbo 2 niveau. Je neemt de telefoon aan, ontvangt bezoekers en maakt afspraken. In deze baan ben je het visitekaartje van het bedrijf.

Wettelijke erkende opleiding
De LOI heeft een wettelijk erkende opleiding Medewerker secretariaat en receptie. Deze opleiding duurt 18 maanden en ligt op mbo 2 niveau. Een stage van 480 uur is verplicht. Als je een baan hebt die aansluit op je stage dan kun je soms stage lopen bij je eigen werkgever. Ook heeft de LOI een cursus Receptioniste telefoniste van 12 maanden waarbij je geen stage hoeft te lopen. De certificaten die je met deze cursus behaalt zijn van exameninstituut de Associatie en van het ECDL computerrijbewijs. Certificaten van deze instituten staan goed aangeschreven in het bedrijfsleven.

In toeristische gebieden zoals de regio Amsterdam heb je de meeste kans op een baan. Op de vacaturesite van Indeed staan zo’n 145 vacatures voor receptioniste. Functie eisen zijn mbo werk- en denkniveau, het niet erg vinden om in de weekenden te werken en computervaardigheden. Volgens de Loonwijzer verdient een beginnende receptioniste telefoniste gemiddeld zo’n 2000 euro per maand.

Thuiscursus receptioniste
Mbo Medewerker secretariaat en receptie (LOI, 18x€54, wettelijk erkende opleiding, stage)
Telefoniste-receptioniste (LOI, 12x€38)
Telefoniste-receptioniste (Laudius, €169-€299)
Receptionist(e) / Telefonist(e) (NHA, 12x€25/€30)

Secretaresse opleiding
Een gerelateerde baan is secretaresse. Bij deze thuiscursussen is het mogelijk om een wettelijk erkende opleiding te volgen waarbij je een diploma haalt dat dezelfde waarde heeft als van een gewone school in het dagonderwijs.

goedkope thuisstudie