Kindercoach

Kindercoach (Laudius)

De cursus Kindercoach bestaat uit 6 onderdelen: Psychologische stromingen, Pedagogiek, Communicatie en gesprekstechnieken, Therapieën, Veel voorkomende stoornissen en Een eigen praktijk. De cursusduur is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Men kan een open-boek examen afleggen voor het Laudius-diploma. Cursusgeld is €45-€120 met hulp van een docent.

Kinderen opvoeden (LOI)

Kinderen opvoeden is een praktische cursus die uit 4 modules bestaat: Opvoeding, Ontwikkelingspsychologie, Opvoedingsvragen en Bijzondere kinderen.
De cursus is erg geschikt voor ouders, leidsters op een kinderdagverblijf en oppasmoeders. Men kan een studieverklaring aanvragen na afloop van de thuiscursus. De studieduur is 8 maanden en het lesgeld is €52/maand.

Kindercoach (NTI)

De opleiding Kindercoach is bij NTI waarschijnlijk het meest uitgebreid. Hoewel er geen vooropleiding vereist is wordt er van uitgegaan dat de cursist een HBO werk- en denkniveau heeft. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a methodieken van coaching, fasen van het coachingstraject, sociale ontwikkeling, problemen signaleren, autisme, faalangst en pesten. Na voltooiing van de opleiding ontvangt men een certificaat. Het cursusgeld is €46 x 12 maanden studie.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Kinderen opvoeden (Laudius, €45 – €120, met docent)
Kinderen opvoeden (LOI, 8x€52)
Kinderpsychologie (Laudius, €45 – €120, met docent)
Kinderpsychologie (NHA, 12x€17, met docent)
Kinderpsychologie (NTI, 8 x €25, met docent)
Ontwikkelingspsychologie (LOI, 4x€68)

Coaching thuiscursussen

Gewichtsconsulent
Life coach
Budgetcoach

Banner NL 500x500