rackservers in datacenter

ICT-, Netwerk- en Mediabeheerder

De opleidingen ICT Beheerder en Netwerk- Mediabeheerder zijn mbo opleidingen op niveau 3/4 die wettelijk erkend zijn. Het diploma heeft dezelfde waarde als een diploma uit het reguliere dagonderwijs. De volledige thuisstudie opleiding duurt 24-30 maanden en is inclusief een stage van 840 uur. Heb je al een baan dan kun je vaak stage lopen bij je eigen werkgever. Voor de opleiding van beheerder heb je een vooropleiding nodig zoals vmbo diploma theoretisch gemengd of een overgangsbewijs van havo 3/4. Voor dit beroep zijn gunstige baanperspectieven (2017-2020). Voor de mbo basisopleiding ICT Beheerder loop je geen stage en is er geen specifieke vooropleiding nodig.
Netwerk en Mediabeheerder, ICT beheerder

Webdesigner opleidingen

De LOI heeft twee wettelijk erkende opleidingen over webdesign die geaccrediteerd zijn door de NVAO. Dit is de hbo bachelor Communication and Multimedia Design (36 maanden) en de Associate degree Media design (24 maanden). Je ontvangt na afloop een officieel erkend getuigschrift. Een Associate Degree (AD) is op mbo4/bachelor niveau en praktijkgericht. De AD opleiding is erg geschikt als je al een baan hebt en geen zin hebt om een langere hbo studie te volgen. Zowel de bachelor opleiding als de Associate degree zijn klassikaal te volgen. Met de Webdesigner opleidingen (12 maanden) leer je professionele websites ontwerpen en beheren. Er is voor deze opleidingen geen specifieke vooropleiding nodig. Als je de opleiding Professional webdesigner van LOI Hogeschool volgt dan kun je twee internationaal erkende CIW-titels behalen.
Associate degree Media design (LOI, 24x€189/€289)
Hbo bachelor Communication and Multimedia Design (LOI, 36x€179/€279)
Professional webdesigner (LOI, 4x€207)
Professioneel webdesigner (NTI, 12x€47)
HBO Webdesign (LOI, 3x€279)
User Interface and Webdesign (UIWD) (LOI, 4x€112)

Webdesigner cursussen

Een cursus webdesigner is vooral interessant als je een website wilt maken voor jezelf, een vereniging of een club. In de cursus wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een leuke website maakt met WordPress, Joomla en Dreamweaver. De cursussen zijn niet bedoeld om er een baan mee te zoeken.
Webdesigner cursussen


thuisstudie van NTI

Hbo ICT opleidingen

Diverse hbo ICT opleidingen zijn klassikaal te volgen: je kunt dan maandelijks klassikaal lessen volgen in een locatie in de buurt van je woning/werk. Zowel basisopleidingen, deelprogramma’s als volledige opleidingen zijn klassikaal te volgen. Het voordeel van klassikaal onderwijs is het directe contact met de docent en studiegenoten. De klassikale bijeenkomsten zijn vooral bedoeld om gezamenlijk cases te maken, examens te trainen, discussies en presentaties. Het lesgeld is wel duurder als bij een gewone thuisstudie cursus. Bij een bachelor opleiding moet stage gelopen worden bij een leerbedrijf. Deze stage mag eventueel parttime ingevuld worden. De hbo korte programma’s zijn een uitkomst als je geen tijd hebt om stage te lopen maar wel je kennis wilt vergroten.
Hbo opleidingen ICT (LOI)
Hbo opleidingen ICT & korte programma’s (NTI)
Korte hbo programma’s (LOI)
Opleiders NHA en Laudius hebben geen hbo opleidingen.

Computercursussen

Microsoft Office
European Computer Driving Licence (ECDL),
– Digitale fotografie en beeldbewerking
– Photoshop
– Online boekhouden
– Typecursus
Overzicht van computercursussen

Grafisch ontwerp & DTP

In de grafische opleidingen leer je werken met o.a computerprogramma’s Adobe Illustrator cc en Adobe Indesign. Er is keus uit zowel wettelijk erkende mbo- en hbo opleidingen als losse cursussen.
Cursussen grafisch ontwerp en desktop publishing (DTP)

Cloud computing

Hbo MCSE cloud specialist (LOI, 6x€250, 45% subsidie)
Secure Cloud Services (LOI, 6x€109)
Foundation modules (LOI, 2x€98)

Apps maken & design

Apps maken (NTI,8x€31)
Hbo app design (LOI, 2x€329)
Hbo Vormgeving apps en games (LOI, 4x€279)
Hbo MVC Web Applications (LOI, 3x€399)

Technisch tekenen

AutoCAD (NHA, 4x€52 of €197)
AutoCAD (NTI, 5x€45)

Games

Game Designer (NHA, 4x€86 of €329)

Bijles & opleidingen

Bijles voor basis- en voortgezet onderwijs + mbo
Beste thuisstudie
Thuiscursus erkend diploma