Op Thuisstudie.net staan een aantal korte mbo opleidingen voor volwassenen die erg geschikt zijn als je niet lang wilt studeren of niet terug wilt naar de schoolbanken.

Officiƫle MBO opleiding niveau 1 (10 maanden)
De NTI heeft een thuiscursus die op MBO 1 Entreeniveau ligt. Deze cursus is alleen te volgen voor mensen die nog geen diploma hebben. De MBO opleiding niveau 1 is in de zorg. Je wordt opgeleid tot assistent dienstverlening in de thuiszorg. Je zal clienten assisteren bij het dagelijks huishouden. Het aanbevolen studietempo is 10 maanden en is wettelijk erkend d.w.z je diploma is net zoveel waard als in het dagonderwijs. De opleiding is inclusief een (verplichte) stage van 334 uur die te combineren is met je gezinsleven en/of baan. Een stage kun je vinden op de website van een gratis bemiddelingsbureau die een overeenkomst heeft met het NTI.

MBO Beveiliging niveau 2 (12 maanden)
Een niveau hoger (MBO 2) zijn verschillende andere opleidingen beschikbaar die 12-18 maanden duren met goede vooruitzichten op een baan. De opleiding Beveiliger met stage duurt 12 maanden en is wettelijk erkend door de overheid. Stage lopen is inbegrepen. Tijdens je opleiding kun je dus al solliciteren naar een baan in de beveiliging. Bijvoorbeeld bij uitzendbureau Randstadbewaking. In de beveiliging moet je vaak wel bereid zijn om ook ’s avonds of in het weekend te werken. Daar staat tegenover dat het salaris hoger zal zijn.

MBO Helpende zorg en welzijn (12 ,16 of 18 maanden)
Ook deze MBO-2 opleiding met stage is wettelijk erkend door het Ministerie van OWC. Als Helpende zorg en Welzijn werk je vrij zelfstandig en sta je mensen bij in hun huishouden en verzorging. Bijvoorbeeld helpen met opstaan, kleding aandoen en activiteiten organiseren. Verzorgingshuizen komen op het moment veel personeel tekort wat jouw baankansen gunstig stemt. De aanbevolen studieduur is 16 maanden maar als je genoeg tijd hebt kun je dit verkorten tot 12 maanden.

MBO Medewerker secretariaat en receptie
Wil je liever weren op kantoor? Ook hier zijn korte MBO opleidingen voor volwassenen die wettelijk erkend zijn. De opleiding MBO Medewerker secretariaat en receptie duurt gemiddeld 18 maanden en is inclusief een stage van minimaal 480 uur.

Basisopleiding (7-12 maanden)
Als je de opleiding nog verder wilt verkorten dan kun je kiezen voor een cursus zonder stage lopen. De basisopleiding Helpende zorg en welzijn bijvoorbeeld duurt slechts 8 maanden (tegen 18 maanden voor de opleiding met stage). De basisopleiding Verpleegkundige duurt bij NTI 9-12 maanden.
Kijk hier om informatie te vinden over Korte MBO opleidingen voor volwassenen:
Opleiding Verpleegkundige
Opleidingen in de zorg en welzijn
Populaire cursussen


thuisstudie MBO opleidingen