monteur in de garage

Autotechniek voor beginners

Deze goedkope thuiscursus autotechniek van Laudius is erg interessant als je als je kleine reparaties en onderhoudswerk aan je auto zelf wilt kunnen uitvoeren. De rekening van een garage kan flink oplopen. Bovendien kan je natuurlijk ook zelf wat geld bijverdienen door kleine onderhoud te doen bij andere particulieren. Je leert hoe de auto aangedreven wordt, de rem- en stuurinrichting, uitlaatsysteem, koeling, smering, elektra en tuning. je hoeft geen specifieke vooropleiding te hebben om in te schrijven. De gemiddelde cursusduur is 8 maanden. Men kan zowel een getuigschrift aanvragen na afloop van de cursus of opgaan voor het officiële Laudius-diploma.
Autotechniek voor beginners (Laudius, €99-€199)

Populaire Autotechniek

De thuiscursus ‘Populaire Autotechniek’ van de NHA bestaat uit 36 lessen. Onderdelen die behandeld worden zijn het motor-elektrisch systeem, de elektronica, carrosserie, banden en wielen. Elke maand ontvangt de cursist nieuwe lessen in huis. De gemiddelde studieduur is 9 maanden. Na afloop kan men een Officieel Instituut Getuigschrift aanvragen. De cursus is prima geschikt als je kleine storingen wilt opsporen en standaard onderhoudswerk aan je auto zelf wilt uitvoeren.
Populaire Autotechniek (NHA, 9x€27)

Met een praktische thuisstudie cursus ‘Autokennis ben je straks in staat om veel onderhoudswerk en kleine reparaties zelf uit te voeren. Je hebt geen technische vooropleiding vooraf nodig om in te schrijven. Er zijn diverse onderwerpen die behandeld worden zoals versnellingsbak, elektronica, ontsteking, wielophanging, koel-, smeer- en remsysteem.

LOI / NTI

De LOI en NTI bieden geen cursus autotechniek aan.

Gerelateerde thuisstudie cursussen

Basisdiploma elektrotechniek (LOI, 15x€47)
Computer en internet
ICT thuiscursussen
Voor je eigen beginnen
Beroepsopleidingen

thuisstudie volgen met korting